zsibváros

zsibváros

2021. február 07. - Marton Réka Zsófia

Bemutatkozó

Szeretettel üdvözlök minden látogatót a blogomon!

A nevem Marton Réka Zsófia, civilben középiskolai angol és történelemtanárként dolgozom,több európai idegen nyelvet beszélek, illetve jelenleg egykötetes költő vagyok. Azonban most nem a verseim miatt indítottam ezt a blogot. Sok éve már, hogy kirándulásaink, ország-világ járásaink során fényképezőgépemmel sok mindent lencsevégre kapok. Az elmúlt években számos különleges "gyűjtemény" került érdeklődésem homlokterébe, mint például a régi neonok, a régi kerítés és redőnycégérek, nemrégiben kezdtek el érdekelni a MÁV klasszikusnak, már-már retrónak mondható vasútállomásai, régi mesterségek és szakmák cégérei, régóta fotózok egykori ipari és gyárlétesítményeket, valamint a folytonosan változó városi közlekedés maradványait is igyekszem megörökíteni.Ezen kívül kedvenc "témáim" közé tartoznak még a régi zsidótemetők,egykori zsinagógák is. De ezen felül bármi olyan dolog, ami régi, felkelti az érdeklődésemet, különösképpen akkor, ha tudom, hogy esetleg annak napjai meg vannak számlálva, hisz napjainkban (is) könnyen megtörténhet, hogy romos, omladozó épületet magamban megjegyezve egy következő fotózásra, legközelebb már a markológépek vájják bele vaskarmaiakat, s így örökre elszállt annak lehetősége, hogy megörökítsük az utókor számára. Ezidáig Facebook profilomon osztottam meg fotóimat, de több ismerősöm, barátom mondta, hogy ebből akár lehetne egy blog is, sőt, szerencsésebb is lenne, így többekhez eljutna a tartalom.

Sokszor ezek azok az épületek, táblák, díszek, amelyeket úgy átlagban a többség csúnyának mondana és figyelemre se méltatna, de én ezt másképp látom. Én észreveszem benne az egykori pompát, fényt, és azt is tudom,hogy ami vadiúj, csilli-villi, az is válhat egykoron olyan rozzant épületté,tárggyá, amelyek sokszor a fotóim témáját képezik.Avagy fordítva, beleélem magam abba, amikor az a mára kopott villa, gyár, stb. egykor ugyanolyan hírverést kapott megépültekkor, mint a mai napok szuperberuházásai.

Blogom képanyaga folyamatosan frissül, így érdemes időről-időre rácsekkolni az újabb tartalmakra. Ezek egy része már meglévő, korábbi fotóanyagomból kerül feltöltésre, de természetesen folyamatosan kerülnek hozzá újabb "zsákmányok" is.

A képekhez nem tervezek oldalnyi leírásokat illeszteni, pusztán a helyszínt és a kép tárgyát nevezném meg, azt hiszem, sokuk tárgyáról már születtek pompás, részletes leírások.

Bármi észrevételt, javaslatot szívesen fogadok,

Jó böngészést és kalandra fel! 

MRZS

süti beállítások módosítása